Apple a recuperat o cantitate uriașă de materiale grație inițiativei sale de reciclare. 

În 2014, Apple a decis să introducă, politica de reciclare pentru toate produsele sale, chiar și de buy-back, dacă acestea sunt puțin folosite. Conceptul din spatele acestei mișcări a lui Apple era ideea lui Tim Cook, ”de a lăsa mediul înconjurător mai bun decât l-am găsit”.

Prin urmare, toate magazinele Apple autorizate au început să primească dispozitive Apple, indiferent de vechimea lor, în scopul de a fi reciclate. Dacă acestea arată suficient de bine și funcționează perfect, și pot fi resigilate, utilizatorul respectiv poate primi credit în magazinele Apple, pentru achiziția oricăror alte dispozitive.

Dar anul acesta, Apple a lansat un sistem care o ajută să recupereze o cantitate uriașe de materiale important folosite în producția dispozitivelor sale. Un bun exemplu, din acest punct de vedere, este aurul. Grație proprietăților sale, acesta este folosit în cadrul unui număr de componente interne ale gadgeturilor Apple, iar, după cum scrie și site-ul Business Insider, un iPhone ar putea avea în jur de 30 de miligrame de aur în interiorul său. Datorită reciclării a milioane de terminale în prezent, Apple a putut sa recupereze peste o tonă de aur, în valoare de 40 de milioane de dolari. În total, cantitatea de materiale recuperate a fost de aproximativ 27,6 milioane de kilograme.

Unul dintre elementele care se va dovedi extrem de important pentru Apple în viitorul apropiat este Liam. Robotul a fost prezentat la evenimentul la care a fost lansat și noul iPhone SE și este capabil de a dezasambla un iPhone 6 în nu mai puțin de 11 secunde. Datorită acestuia, Apple poate refolosi piese din cupru, aluminiu, staniu, cobalt, tungsten, aur și argint. Un robot Liam a fost deja instalat în Statele Unite (de unde Apple își obține aproximativ 40% din venituri), aproape de Cupertino, iar al doilea se pare că va fi instalat în Europa.

apple3

sursa: playtech.ro