Criza care a cuprins industria globală a oţelului este atât de severă că unul dintre principalii jucători din China a avertizat că o nouă "eră glaciară" va veni, în condiţiile în care turnătoriile se luptă pentru supravieţuire, scrie Bloomberg.steel

"În 2015, China a avut parte de o încetinire a creşterii economice, precum şi un exces în producţia de oţel, ceea ce a cauzat industria domestică şi cea externă să intre într-o eră glaciară", a spus gigantul Angang Steel după ce a raportat o pierdere de 710 milioane de dolari pe anul trecut. Printre motivele enumerate de gigant sunt provocăriile masive din industrie, competiţia crâncenă şi condiţii dificile de supravieţuire.

Cererea pentru oţel s-a diminuat în China pentru prima oară într-o generaţie, în condiţiile în care economia a încetinit şi guvernul vrea să îndrepte ţara spre consum.

Luptându-se cu scăderea cererii domestice, producătorii din China, care furnizează jumătate din totalul la nivel global, au exportat volume record de oţel, intensificând competiţia pe toate continentele.

Preţurile de referinţă pentru oţel au scăzut cu 31% anul trecut în China, ceea ce a redus substanţial profituriloe producătorilor şi a forţat guvernul să intervină pentru a opri supraproducţia.

sursa:gandul.info