Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi dă o mână de ajutor firmelor, organizând spre mijlocul lunii iunie un curs intensiv de „Responsabil cu gestionarea deşeurilor“.  

Cursul se va desfăşura în perioada 6-15 iunie martie în cadrul Centrului de Training al Camerei de Comerţ din Iaşi din Copou, situat pe Bulevardul Carol I nr. 27. Delegaţii firmelor vor fi instruiţi de către o persoană specializată din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, cu o vastă experienţă în domeniul gestiunii deşeurilor şi substanţelor chimice periculoase.

Cursul va aborda probleme ce ţin de legislaţie, organizarea actelor normative în domeniu şi obligaţiile legale în sarcina agenţilor economici. „Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi reaminteşte că legislaţia în vigoare prevede obligativitatea desemnării de persoane responsabile cu managementul deşeurilor. Astfel, potrivit Legii nr. 211/2011, deţinătorii şi producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv: persoanele desemnate trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate.

Mai mult decât atât, legea vine şi cu sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor, şi anume: nedesemnarea unei persoane conform legii amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă ce poate ajunge şi la 30.000 lei. Pentru a sprijini orice entitate juridică să se conformeze prevederilor legale,

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi pune la dispoziţie cursul «Specialist în managementul deşeurilor», autorizat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări”, a precizat într-un comunicat conducerea instituţiei. Înscrierile pentru acest curs se fac la sediul Camerei de Comerţ, la numărul de telefon 0232.268.001 sau online, pe site-ul www.cciasi.ro.

ges_400

sursa: ziaruldeiasi.ro