fier forjatArta metalica este un stil traditionalist, care poate oferi interioarelor caracteristici unice, pline de rafinament. Mobilierul din fier forjat are puterea de a oferi luminozitate maxima si eleganta de neegalat oricarui interior. Acesta imbina armoniosul cu modernitatea si reprezinta o continuitate intre traditie, fiabilitate si stabilitate. In prezent, mobilierul din fier forjat este cea mai noua tendinta in industria designului interior si a mobilei.

    Mobilierul din fier forjat are multe avantaje:

  • functionalitate
  • flexibilitate
  • rezistenta
  • durabilitate
  • forme originale

    Acest tip de mobilier ofera luminozitate, gratie si nu supraincarca spatiul. Acesta este practic imun la coroziune, deoarece produsele finite sunt acoperite cu un inhibator special de rugina. Astfel, acesta este rezistent la orice efect atmosferic: ploaie, umiditate, temperatura inalte sau scazute ori vant puternic.

   

     Afacere de modelare manuala a fierului forjat


   Pentru început, trebuie investiţi bani într-o trusă specială pentru modelarea fierului la rece, două aparate flex, două aparate de sudură, statoare, bancuri de lucru, menghine.

   Aprovizionarea cu materie prima: se face de la firmele specializate. O relaţie la un laminar este şi ea esenţială. Pentru firmele care nu fac producţie de serie, problema este că, în general, companiile care au laminoare nu acceptă decât comenzi de minimum o tonă de fier.

   Sfaturi:

  1. Nefiind multe magazine de desfacere pe piaţă, propria promovare este foarte importantă. Două dintre cele mai eficiente metode de promovare sunt construcţia unui site propriu şi prezenţa în cataloagele de genul Pagini Aurii;
  2.  
  3. Contactarea directă a clienţilor dă, de obicei, cele mai bune rezultate, iar pentru aceasta trebuie vizate în principal zonele în care sunt multe construcţii noi;
  4.  
  5. In general, producţia de mobilier de fier forjat nu prea este rentabilă, dacă nu a fost dezvoltată producţia în serie. Pentru mobilier şi pentru obiectele de decoraţiuni, cel mai bun spaţiu de vânzare îl reprezintă magazinele specializate, care au început să apară şi în România.