SC REMAT MG a pus în funcțiune în toamna anului 2014 la cea mai noua platformă de reciclare a societății, în comuna Frumușeni, o linie de sortare a materialelor mixte rezultate în special din procesarea deșeurilor electrice și electronice cu instalația de tip shredder, cât și a altor tipuri de deșeuri mixte.

Cu susținerea grupului din care face parte și ca urmare a eforturilor de natură fizică și financiară s-a reușit construirea acestei linii de sortare care se ridică la standardele europene, fiind una dintre cele mai moderne instalații de acest fel din țară.

Principalul scop al liniei de sortare este acela de separare a metalelor neferoase și feroase de materialele plastice și de alte impurități.

shredder_400

Caracteristici tehnice:

- Capacitate: 5t/h;
- Materialul necesar liniei de sortare este rezultatul de la Shredderul DEEE, cât și materiale mixte de la alți furnizori;
- Dimensiunea optimă pentru sortare este între 0 - 150mm;
- Ca tehnologie, noua linie de sortare îmbină mai multe metode de sortare: screening, încărcare electrostatică, magnetică, dinamică și manuală;
- Ca urmare a separării se obțin următoarele fracții: ușoară (în principal deșeuri de materiale plastice), magnetică (metale feroase), ușor magnetică (amestec de metale feroase cu neferoase) şi mixt metale (metale neferoase în diferite concentrații).

Fracțiile de materii prime secundare vor fi valorificate în funcție de natura materialelor, calitatea și concentrația lor.

Principalele avantaje al linie de sortare sunt viteza mare de procesare, costul scăzut al mentenanței, consumul redus de energie și faptul că necesită un număr mic de personal pentru deservire. Întreaga linie este automatizată, ceea ce aduce un mare avantaj în exploatare.

Investiția de la Frumușeni se înscrie în politica societății Remat MG de a dezvolta reciclarea deșeurilor complexe, de nouă generație, un amestec complex de diverse tipuri de metale, mase plastice şi alte materiale.

 

   sursa: ecologic.rec.ro