A sasea editie a “Zilei europene a otelului” 2016 a avut loc pe 21 aprilie 2016 la Concert Noble, din Bruxelles. Tema evenimentului din acest an a fost: “Construirea unui viitor la fel de rezistent ca otelul”. Acest eveniment a coincis cu aniversarea de 40 de ani a EUROFER si a fost o oportunitate pentru industria siderurgica europeana sa sublinieze provocarile sale prioritare.

Despre Asociatia Europeana a Otelului (EUROFER)

EUROFER are sediul la Bruxelles si a fost fondata in 1976. Membrii Eurofer sunt companii siderurgicesi federatii nationale de pe intreag teritoriul UE. Cele mai mari companii siderurgice si federatii siderurgice nationale din Elvetia si Turcia sunt membri asociati.eurofer

Presedintele EUROFER Geert Van Poelvoorde a declarat: “Prioritatile noastre de top sunt: capacitatea excedentara globala – in special cea provenita din China; modernizarea instrumentelor de protectie comerciala a Europei (TDI); neacordarea statutului de economie de piata Chinei, pana cand aceasta nu indeplineste criteriile de economie de piata ale UE, o revizuire eficienta si pro-competitiva a sistemului de comercializare a emisiilor (EU ETS), precum si crearea unei economii circulare in Europa, care evidentiaza pentru proprietatile 100% reciclabile ale otelului “.

Capacitatea excedentara din domeniul siderurgic este una dintre cele mai mari provocari ale zilelor noastre”, a declarat dl Van Poelvoorde. “Excesul global de capacitate este in prezent de ordinul a 700 de milioane de tone; aproximativ 400 de milioane din acestea provin din China. Liderii tarii trebuie sa se confrunte cu faptul ca, capacitatea lor excendentara dauneaza perspectivelor industriei globale si declanseaza dezvoltarea masurilor antidumping din intreaga lume. ”

Despre industria siderurgica europeana

Industria europeana a otelului este un lider mondial in domeniul inovatiei si al sustenabilitatii. Aceasta industrie are o cifra de afaceri de aproximativ 170 de miliarde € si angajeaza direct 320.000 de persoane cu inalta calificare, care produc in medie 170 de milioane de tone de otel pe an. Mai mult de 500 de unitati de productie de a otelului in peste 24 de state membre ale UE asigura locuri de munca directe si indirecte pentru milioane de cetateni europeni. Otelul este coloana vertebrala pentru dezvoltarea, cresterea economica si ocuparea fortei de munca in Europa.

sursa: h-metal.ro