In Romania reciclarea deseurilor este un subiect relativ nou si controversat. Inainte de anul 1990 toata lumea trebuia sa recicleze hartia, cartonul, sticla si fierul. Oamenii o faceau fara a intelege de ce si pentru ce. Dupa anul 1990 aceasta practica a fost uitata. Doar putine firme au continuat traditia si au inteles de fapt ca reciclarea este vitala pentru o viata mai buna si mai sanatoasa.

Metale feroase

Metalele sunt elemente chimice. Ele au proprietati caracteristice precum luciu si sunt bune conductoare de caldura si de electricitate, sunt maleabile si solide.

Circa 80% din tabelul periodic al elementelor sunt metale, restul sunt semimetale si nemetale.

Unul dintre cele mai cunoscute si mai raspandite metale este fierul. Fierul a fost folosit de catre oameni inca din Antichitate. In natura, in stare pura, fierul se gaseste foarte rar. Se intalneste cel mai des sub forma de minereu de fier, precum hematitul, magnetitul sau pirita.

Principalul aliaj al fierului este otelul si ele sunt cele mai raspandite si mai abundente pe Terra, dupa aluminiu.

Metale neferoase

Metalele care nu contin fier se numesc metale neferoase. Neferoasele cuprind aproape 70 de elemente, iar cel mai cunoscut metal neferos este Reciclare deseuri fier si deseuri neferoasealuminiul.

Aluminiul este metalul cel mai raspandit de pe Pamant, insa se gaseste destul de greu in stare pura. El se extrage in special din bauxita.

Un alt metal neferos este cuprul. El este unul dintre primele metale folosite de care oameni, deoarece este maleabil si usor de  prelucrat.

Plumbul, zincul si staniul sunt alte metale neferoase.

Reciclarea metalelor feroase si neferoase

Reciclarea acestor metale este una dintre principalele activitati ale firmelor de colectare a deseurilor. Metalele se colecteaza  in special in urma unor demolari, iar apoi pot  fi valorificate si reutilizate.

Din pacate in ziua de astazi se produc multe furturi, de exmplu la calea ferata, tocmai pentru a se vinde aceste metale la centrele de reciclare. Programul de reciclare din Romania trebuie mai bine pus la punct pentru a se evita tocmai aceste neplaceri.

Reciclare deseuri fier si deseuri neferoase 1Despre Cami Comexim

Acum mai bine de 20 de ani, in anul 1992, a luat nastere la Bucuresti compania Cami Comexim. Domeniul de activitate al acestei firme este reciclarea, fie ca este vorba de reciclarea hartiei, a cartonului, a maselor plastice sau a deseurilor feroase sau neferoase.

Rezistenta pe piata romaneasca a societatii Cami Comexim demonstreaza inca o data ca aceasta companie se bazeaza pe exigenta, pe calitatea produselor si a serviciilor oferite, precum si pe o buna relationare cu clientii.

Echipa Cami Comexim este alcatuita din 50 de angajati, angajati care isi iubesc meseria si care sunt pregatiti atat teoretic cat si practic sa faca fata oricarei provocari. Serviciile oferite sunt destinate intregii tari, Cami Comexim vine oriunde este nevoie de reciclare.

Cami Comexim iti poate oferi urmatoarele servicii de calitate:

– Colectarea deseurilor reciclabile;
– Transportul deseurilor reciclabile;
– Valorificarea acestor deseuri.

In categoria deseurilor reciclabile pe care Cami Comexim le colecteaza intra: hartie, carton, mase plastice, cupru, aluminiu, fier, tabla, folii Reciclare deseuri fier si deseuri neferoase 2transparente si colorate, PET si DEE.

Cantarirea deseurilor colectate se face la furnizor, iar daca greutatea nu depaseste 2.000 kg atunci plata se face pe loc. Transportul deseurilor se refera la o greutate minima de 500 kg.

Promptitudinea si eficienta ii recomanda pe Cami Comexim ca fiind una dintre cele mai bune si mai serioase firme din domeniul reciclarii.

Cu gandul la sanatatea ta si a copiilor tai incepe si tu din acest moment procesul de reciclare. Vei obtine o lume mai curata si pe deasupra poti primi si o suma de bani.

sursa: articole-zoombiz.ro