O solutie inedita de design interior, ideala pentru pasionatii de masini si nu numai, este transformarea masinilor vechi in piese de mobilier unicat.

   Masinile vechi, scoase din circuit, pot fi readuse la viata intr-un mod neobisnuit, in calitate de piese de mobilier si elemente decorative ale casei. Acestea pot deveni canapele, fotolii, mese, paturi, mese de biliard, biblioteci sau rafturi pentru sticle de vin.

   Un dormitor banal isi poate schimba radical infatisarea cu ajutorul unui pat matrimonial obtinut dintr-o carcasa de masina reconditionata. In hotelul V8, construit in orasul Stuttgart, Germania, exista cateva camere dotate cu paturi din carcase ale unor masini retro.

pat matrimonial masina

 

   Pentru a transforma o masina intr-o biblioteca cu design unic este suficient sa-i scoateti motorul, sa-i decupati plafonul si s-o ancorati bine in pozitie verticala pe un perete din living.

biblioteca masina

 

   Jumatatea din spate a unei masini poate fi decupata si transformata intr-o canapea sau o sofa, iar scaunele cu tapiserie din piele ale masinii pot deveni fotolii confortabile. Setul de fotolii poate fi completat cu o masuta de cafea unicat confectionata din diverse piese de masina: motor, jenti etc.

canapea din masina

 

   Dar cum ar fi sa-ti petreci orele de munca in masina? O carcasa veche de masina, decupata lateral, poate deveni un birou neobisnuit.

birou din masina